Posted by: dgusyana | July 22, 2008

“Hanjeli” Bisa Gantikan Beras

Hanjeli (Coix lacryma-jobi L. var ma-yuen) merupakan tanaman asli Asia bagian selatan dan timur. Dibudidayakan sejak 3.000-4.000 tahun yang lalu di India dan Cina sebagai sumber makanan yang sangat penting sebelum masyarakat di kedua negara tersebut mengenal jagung dan padi. Hanjeli sebagai bahan makanan sering disebut juga adlay atau coix barley.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: